Cilt bakımı konusunda doğru bilinen 5 yanlış, düzeltildiğinde kısa sürede sonuç almaya başlayacağınız konuları ele alıyor. Makyajsızken de pürüzsüz görünen bir cilt kulağa oldukça iyi geliyor değil mi? Çünkü sağlıklı cilt daha genç ve zinde görünmeyi sağlıyor! Fakat güzel bir cilt için yapılan bazı yanlışlar, cildin donuk görünmesine sebep olup hızlı yaşlanmaya yol açıyor. Kusursuz cilde sahip olmakla aranızda duran doğru bilinen yanlışları düzeltmek kolay ve masrafsız. İşte cilt bakımında doğru bilinen yanlışlar:

  1. Sadece yaz aylarında güneş kremi sürülür: Güneş kremi günlük cilt bakımı rutininizin değişmez parçası olması gerekenlerin başında geliyor. Cilt tipinize ve bütçenize uygun bir güneş kremi edinip kullanmayı alışkanlık haline getirmek zamansız kırışıklıkların önüne geçiyor.cilt bakımı

    Cildinize kulak verin ve ihtiyaçlarına göre ürünler seçin

  2. Sadece kuru ciltlerin nemlendiriciye ihtiyacı var: Kuru cildin karma ve yağlı ciltten daha yoğun neme ihtiyacı olduğu doğru fakat bu diğerlerinin neme ihtiyaç duymadığı anlamına gelmiyor. Cildinizin ihtiyaçları doğrultusunda gözenekleri küçülten, yağ dengesini sağlayan ürünler seçebilirsiniz ama nemlendiriciyi es geçmemelisiniz.
  3. Tonik pamukla uygulanır: Yıllarca tonik reklamlarında disk pamuğa döküldükten sonra uygulandığını görsek de bu yöntem tam etki görmeyi engelliyor. Toniğin etkisini gerçekten de görmek istiyorsanız direk elinize alarak yüzünüzü yıkar gibi uygulamayı deneyin. Bu şekilde pamukta kir görme umuduyla yüzünüzü çizmenin önüne geçeceğiniz gibi toniği pamukta ziyan etmek yerine yüzünüze nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz.

    cilt bakımı
    Uçakta Cilt Bakımı Yapılmaz

  4. Uçakta cilt bakımı yapılır: Özellikle sosyal medyada uçakta yapılan cilt bakımı videoları izlemeye alışsak da durup düşününce pek de mantıklı gelmiyor. Uçaktaki havanın kuru, yolcuların bir kısmının hasta ve hava alanlarının pek de temiz sayılmadığı hesaba katılınca cilt bakımını uçuş öncesi yapmanın önemi ortaya çıkıyor.
  5. Belli bir yaştan sonra cilt bakımına başlanır: Kore cilt bakımı tüm dünyayı etkisine alırken Kore’de cilt bakımının çok küçük yaşlarda başladığı da ortaya çıktı. Çocukken diş fırçalamayı ve güneş kremi sürmeyi öğrendikleri için ilerleyen yaşlarda da porselen gibi cilde sahip olduklarını söyleyenleri dinlemekte fayda var. Ortaokul ve lise döneminde dert halini alan sivilcenin çözümü doğru cilt bakımından geçiyor.

Bu konu da ilginizi çekebilir: Sivilce Tedavisi Karar Verme Sürecim

Leave a Reply