Kingsman The Golden Circle gücünde sınır tanımayan silah ve eşi benzeri görülmemiş aksesuarlarla ezberlenmiş karakter normlarını harmanlayan İngiliz yapımı serinin son filmi. Collin Firth sevenleri sinema salonlarına çeken gizli servisin ardından ikinci filmde herkesi şaşırtan büyük bir süprizle Elton John kadroya katılıyor. Kendini canlandırmak üzere Elton John’u kadrosuna katmayı başaran kralın adamları güçlü kadronun hayati önemini kavrayan yapımların başında geliyor. Yıldızlar geçidine Halle Berry ve Julianne Moore gibi güçlü kadın oyuncularla devam edilirken teknolojiyle nostalji öğeleri harmanlanıyor.

Kingsman Ajanlarının İmdadına Amerikan Kovboyları Yetişiyor

Vizyona girme sürecindeki iki yıl içinde aşırılığından hiçbir şey kaybetmeyen İngiliz ajanların yaşamına dahil olan Amerikalı kovboy ajanlar tempoyu artırıyor. Centilmenlerin bastonlarını destekleyen kovboy kırbaçları ilginç detaylarla dolu kavga sahnelerine imza atıyor. Bütün benzersiz ince dokunuşlara rağmen son durak serisinden alışık olduğumuz ortadan ikiye bölünen insanların olduğu sahnelerle senaryo ağdalı bir hal alıyor. Son yılların vazgeçilmezi haline gelen mizah unsuru burada da kendini gösteriyor. Ufak çaplı cinsel ögeleri de senaryoya harmanlayan film, sektörde popüler olan bütün temaları işlemeye çalışırken izleyiciyi kaybediyor.

Kingsman

Kingsman

İngiliz aksanı sevenler için altyazılı olarak keyif verici ve akıcı olan Kingsman ender rastlanan kötü kadın karakteriyle benzerlerinden ayrılıyor. Sessizce kenarda oturup eşlerini alkışlayan kadın figürü yerle bir ediliyor. Mutlaka izlenmesi gereken filmler listelerinde yer almasa da yaz döneminde vizyonda gördüğümüz çöp filmlerden sıyrılarak keyifle izlenebilecekler arasında yer alıyor. Kingsman uyuşturucu bağımlılığına başkan tarafından getirilen radikal çözümle hayati bir konuya parmak basarak dikkatleri gerekli meseleye çekmeyi başarıyor.

Kingsman

Kingsman

İlk filmde Amerikan propagandasından uzak kalmayı başarsa da altın çemberde sürüdeki yerini başı çekecek şekilde almayı başarıyor. Fragmanlara da dahil edilen amerikan bayrağı ve özgürlük heykeli detayıyla kardeş ülke mesajı veriyor. Kardeş ülke detayı yetmiyor ve son sahnelerde amerika ingiltereyi kanatları altına alan babacan ağabey rolüne bürünüyor. Kafa karışıklığının 104 milyon dolarlık faturası olarak beyaz perdeye taşınan filmde serinin devam edeceğinin sinyalleri veriliyor. Üçlemeye göz kırpan Kingsman serisinin centilmenlik adına geçmişteki yerini alması umuluyor.

Bu konu da ilginizi çekebilir: Prison Break

One Comment

  • Mehmet Ortaç dedi ki:

    İngiliz sinemasını çok sevmesem de bu film ilgimi çekti. Özellikle İngiliz aksanı ile sık sık muhattap olmak önemli. Amerikan aksanı ile sürekli içli dışlıyız. İngilizleri anlamamaya başlayacağız 🙂 Kingsman The Golden Circle filmi öneriniz için çok teşekkür ederim.

Leave a Reply